Національна школа суддів України

Дистанційний курс “Практика розгляду судами кримінальних проваджень, передбачених ст. ст. 130, 132 КК України: проблемні аспекти”

8 квітня – 18 квітня 2024 року Національна школа суддів України проводить дистанційний курс для помічників суддів “Практика розгляду судами кримінальних проваджень, передбачених ст. ст. 130, 132 КК України: проблемні аспекти”.

Його мета – ознайомити зі стереотипами та проблемами, з якими стикаються ВІЛ-позитивні особи, звернути увагу на проблемні аспекти, що виникають під час розгляду кримінальних проваджень, передбачених статтями 130,                       132 Кримінального кодексу України.

Навчальний матеріал поділено на 2 частини. У першій подано інформацію щодо основних понять, шляхів  передавання та лікування ВІЛ- СНІДу, у другій розкрито проблемні аспекти кримінальної відповідальності за зараження вірусом імунодефіциту людини чи іншої невилікованої хвороби, а також за розголошення відомостей про проведення медичного огляду.

Окрім теоретичного матеріалу, слухачі можуть переглянути відеоматеріали, ознайомитися з презентаціями та мінілекціями, а також виконати тестове завдання.

Віддалений доступ до дистанційного курсу забезпечують відділ підготовки викладачів (тренерів), відділ підготовки суддів та відділ інформаційних технологій.