Національна школа суддів України

Підвищення кваліфікації помічників суддів окружних та апеляційних адміністративних судів

6–9 листопада 2023 року Одеське та Дніпровське регіональні відділення Національної школи суддів України проводять підготовку помічників суддів окружних та апеляційних адміністративних  судів.

Директор Одеського регіонального відділення Володимир Пироговський привітав слухачів і ознайомив з порядком проходження підготовки та програмою заходу.

Підготовка розпочалась 6 листопада 2023 р. з семінару “Основи першої домедичної та психологічної допомоги”, який провели сертифікований тренер з навчання населення навичкам надання домедичної допомоги Іван Павлишин і психолог НШСУ Андрій Маслюк.

Прочитати лекції та поспілкуватись зі слухачами запрошено: суддів Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді – доктора юридичних наук, професора Яна Берназюка і кандидата юридичних наук Альберта Єзерова; суддів окружних адміністративних судів – Ігоря Завальнюка, Андрія Коренева, Василя Ількова, Ганну Лебєдєву; суддю Нововоронцовського районного суду Херсонської області Вячеслава Каневського та його помічника Віру Олійник; керівника регіональної служби підтримки онлайн-сервісів Департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу ДП “Інформаційні судові системи” у Тернопільській області Миколу Олійника; головного спеціаліста відділу “Вінницький навчальний центр” НШСУ Олену Матвійчук; провідного юриста південного офісу представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні, адвоката, кандидата юридичних наук Яніну Грабову.

До програми підготовки включено загальні теми:

– антикорупційне законодавство;

– орфографічна та пунктуаційна грамотність  помічника судді;

– електронні сервіси у роботі помічника судді;

– запровадження сервісів для вразливих груп населення.

Також слухачі опрацюють низку  спеціальних питань. Насичена програма передбачає активну роботу й спілкування учасників підготовки, за результатами якої слухачі висловлять свої побажання та пропозиції.