Національна школа суддів України

Роль української мови в умовах війни з росією

28 липня 2022 року Національна школа суддів України провела всеукраїнський онлайн–семінар для працівників територіальних управлінь Служби судової охорони “Українська  мова – ефективна зброя у війні з росією”.

Метою семінару є розкриття значення української мови як засобу самоідентифікації та консолідації нації, ознайомлення з неологізмами, що з’явилися під час російсько-української війни, удосконалення мовленнєвих вмінь та навичок.

Викладачкою семінару була головна наукова співробітниця відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України,  кандидатка філологічних наук, доцентка Оксана Кабиш, яка у своїх презентаціях розкрила значення української мови як засобу самоідентифікації та консолідації нації, а також ознайомила слухачів та слухачок з неологізмами, що з’явилися під час воєнного стану в Україні.

Для закріплення вивченого матеріалу працівники територіальних управлінь Служби судової охорони виконали практичні завдання, використовуючи мовленнєвий матеріал, пов’язаний зі  своїм фахом.

За результатами проведення семінару його учасники отримають сертифікати Національної школи суддів України.