Національна школа суддів України

Діяльність суду в надзвичайних ситуаціях та в умовах воєнного стану

19 червня 2023 року Вінницький навчальний центр та відділ підготовки суддів Національної школи суддів України провели для помічників суддів та працівників апаратів судів онлайн-семінар “Діяльність суду в надзвичайних ситуаціях та в умовах воєнного стану”.

Захід відкрила заступник директора Вінницького навчального центру Валентина Борисенко, яка ознайомила слухачів із програмою семінару, представила викладачів та роз’яснила правила, яких потрібно дотримуватися під час Zoom-конференції.

Провели семінар керівник апарату Приморського районного суду міста Одеси Інна Німас, заступник директора Львівського регіонального відділення Національної школи суддів України Тетяна Аілінчій та начальник відділу планування заходів цивільного захисту ГУ ДСНС у Дніпропетровській області Михайло Ішичкін.

Інна Німас роз’яснила слухачам особливості роботи судів в умовах воєнного стану, розповіла про види надзвичайних ситуацій та пояснила, як діяти працівникам судів у разі загрози збройного нападу чи обстрілу, як забезпечити роботу суду під час повітряної тривоги та відключення електропостачання. Також лекторка дала практичні поради щодо взаємодії працівників судів зі Службою судової охорони та правоохоронними органами у разі настання надзвичайної ситуації.

У свою чергу Тетяна Аілінчій поділилася корисною інформацією про критичні та невідкладні стани осіб, які потребують надання першої допомоги, та надала практичні поради щодо надання невідкладної допомоги постраждалим у разі обстрілу.

Михайло Ішичкін розповів про організацію евакуаційних заходів в судах із зони бойових дій та у випадку загрози окупації.

Учасники семінару мали змогу обмінятися власним досвідом реагування на надзвичайні ситуації в судах та удосконалити знання, що допомагають зберегти життя й здоров’я.