Національна школа суддів України

Адміністративна відповідальність за правопорушення, пов’язані з корупцією: судова практика та досвід Національного агентства з питань запобігання корупції

11 липня 2017 року в місті Чернігові Національною школою суддів України спільно з Апеляційним судом Чернігівської області проведено семінар для працівників апаратів Апеляційного суду Чернігівської області та місцевих судів міста Чернігова і Чернігівської області на тему: “Адміністративна відповідальність за правопорушення, пов’язані з корупцією: судова практика та досвід Національного агентства з питань запобігання корупції”.

Семінар провела  головний науковий співробітник Національної школи суддів України, доцент кафедри правосуддя Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат юридичних наук Наталія Ахтирська.

Розпочинаючи роботу семінару, викладач розповіла про основні аспекти державної політики у сфері боротьби з корупцією, ознайомила учасників із новелами антикорупційного законодавства України, міжнародними стандартами в цій галузі та звернула увагу на  співвідношення і відмежування кримінального проступку, злочину та адміністративного правопорушення в корупційних діяннях.

Семінар був насичений жвавим обговоренням проблемних питань, із якими стикаються працівники апаратів судів. Учасники семінару обмінялися досвідом судової практики щодо застосування законодавства про відповідальність за корупційні правопорушення.

Після закінчення семінару кожному учаснику, який брав у ньому участь, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.