Національна школа суддів України

Актуальна практика адміністративного судочинства у питаннях-відповідях

3 листопада 2023 року Національна школа суддів України провела всеукраїнський семінар для суддів та помічників суддів адміністративних судів “Судова практика в питаннях-відповідях: адміністративне судочинство”.

Освітній захід розпочали директор Харківського регіонального відділення Лілія Гуцал та голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, який висловив вдячність Національній школі суддів України за організацію актуального та практично спрямованого семінару, програму якого побудовано на запитаннях суддів першої та апеляційної інстанцій.

Судді Верховного Суду Анна Бучик, Андрій  Жук, Жанна Мельник-Томенко, Сергій Уханенко, Валентина Юрченко проаналізували правозастосовну практику при вирішенні публічно-правових спорів у сфері оподаткування, публічної служби, соціальних прав. 

Суддя Великої Палати Верховного Суду Наталія Шевцова детально висвітлила та обговорила зі слухацькою аудиторією питання юрисдикції спорів.

На завершення всеукраїнського семінару учасники поділилися враженнями та побажаннями в анкетах зворотного зв’язку, прокоментували корисність і  практичність проведення освітніх заходів у форматі питання-відповіді.

За результатами участі у семінарі слухачі отримали Сертифікат Національної школи суддів України.