Національна школа суддів України

Актуальні питання порядку проведення конкурсу державних службовців

31 жовтня 2017 року в місті Одесі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для керівників апаратів та спеціалістів кадрового забезпечення місцевих та апеляційних судів на тему: “Щодо порядку проведення конкурсу та призначення державних службовців. Особливості призначення виконувача обов’язків тимчасово відсутнього державного службовця ”.  

Вітальною промовою семінар відкрив директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець та представив викладача – головного спеціаліста-юрисконсульта Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби  в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Сергія Лупу.

Під час семінару слухачі розглянули основні етапи проведення конкурсу на зайняття посад державної служби: прийняття та рішення оприлюднення про оголошення конкурсу, процедуру прийняття документів від осіб, які бажають взяти  участь у конкурсі, попередній розгляд поданих документів, проведення тестування, роз’яснення ситуаційних завдань, проведення співбесіди, проведення підрахунку та оприлюднення результатів конкурсу.

Також викладач зосередив увагу на умовах проведення конкурсу  на заміщення вакантних посад державного органу категорії “Б” і “В” та типових помилках, які допускаються під час оголошення конкурсу.