Національна школа суддів України

Актуальні питання здійснення правосуддя судами адміністративної юрисдикції

2 жовтня 2023 року в місті Києві ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук взяв участь у розширеній робочій зустрічі, присвяченій актуальним питанням організації роботи та здійснення правосуддя судами адміністративної юрисдикції, яка була організована Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду.

У своєму виступі М. Оніщук торкнувся питання доступу до суддівської професії та фахової підготовки суддів. Зокрема, акцентував увагу на важливості зовнішньої комунікації, яка має залишатися активною для того, щоб суспільство розуміло проблеми судової системи та виклики, з якими стикаються суди. Ректор також зауважив, що нині пріоритетними є напрями навчальних програм НШСУ щодо воєнних злочинів та злочинів проти основ національної безпеки.

Зустріч проходила за участю Голови Верховного Суду, Голови Касаційного адміністративного суду у складі ВС, секретарів судових палат Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, голів апеляційних та окружних адміністративних судів, представників Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Державної судової адміністрації України та Ради суддів України.