Національна школа суддів України

Антикорупційне законодавство

14 травня 2019 року в місті Одесі місцевим регіональним відділення Національної школи суддів України проведено семінар для суддів місцевих судів на тему: “Антикорупційне законодавство”.  

Удосконалити та розширити знання суддів у галузі антикорупційного законодавства  допомагали адвокат, доцент кафедри конституційного права та правосуддя Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, кандидат юридичних наук Катерина Кармазіна та адвокат, кандидат юридичних наук Андрій Фальковський.

Під час семінару судді ознайомились із характеристикою системи та повноважень антикорупційних органів України, проаналізували міжнародні стандарти антикорупційного законодавства та їх запровадження в Україні, детально розглянули проблемні питання заповнення декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, обговорили  можливість дисциплінарної, адміністративної та кримінальної відповідальності за скоєння корупційних правопорушень, а також   попрацювали  над практичними та ситуативними  завданнями  щодо конфлікту інтересів та фінансового контролю,  прийняття подарунків та провокації корупційного правопорушення.