Національна школа суддів України

Безпека – це процес, а не результат

28 вересня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайнсемінар для  суддів місцевих загальних та апеляційних судів на тему: “Булінг: попередження, відповідальність, захист”

Захід відкрила директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна, розповіла про ідею створення семінару на дуже болючу для суспільства тему, що має жахливі наслідки в майбутньому для кожного, хто ставав жертвою цькування на грунті національонї приналежності, раси чи соціального становища.

Для проведення заходу запрошено викладачів Національної школи суддів України  суддів Ганну Шендрікову та Дениса Донцова, психологів Зоряну Кошулинську і Марту Чумало, докторку юридичних наук Катерину Катеринчук, кандидатку юридичних наук Вікторію Томіну, аспірантку Київського національного університету технологій та дизайну Ірину Полат.

На семінарі учасниками було обговорено ознаки булінгу як адміністративно караного діяння відповідно до ст.173-4 КУпАП та особливості правового забезпечення захисту здобувачів освіти від проявів булінгу.

Судді також долучилися до аналізу видів насильства, проаналізують феномен агресії та способи її приборкання. Особливу увага приділятиметься психологічним аспектам булінгу в закладах освіти, на робочому місці, при спілкуванні поза домом та роботою. Також на семінарі буде висвітлено міжнародний досвід профілактики протидії булінгу, що закріплений в законодавстві.