Національна школа суддів України

Деякі аспекти розгляду справ про адміністративні правопорушення

3 лютого 2023 року Національна школа суддів України провела всеукраїнський семінар для суддів та помічників суддів місцевих загальних судів “Практичні аспекти розгляду справ про адміністративні правопорушення в суді першої інстанції”.

Вітальною промовою освітній захід відкрила директорка Харківського регіонального відділення  Лілія Гуцал.

У проведенні семінару взяли участь секретарі судових  палат  з розгляду кримінальних справ Полтавського та Харківського апеляційних  судів   Володимир Костенко та Микола Савенко, судді місцевих загальних судів Марина Антонюк і Лариса Радуцька, завідувач лабораторії інженерно-транспортних та дорожньо-технічних досліджень Національного наукового центру “Інститут судових експертиз ім. Засл. проф.  М. С. Бокаріуса” Павло Хоробрих, заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Короткова, яка і модерувала захід.

Присутні проаналізували судову практику розгляду справ про військові адміністративні правопорушення, обговорили особливості судового розгляду справ про притягнення до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства. Судді та помічники суддів поглибили свої теоретичні знання з питань, які виникають при розгляді справ, передбачених статтями 124, 130 КУпАП та при призначенні експертиз  у цих справах.

На закінчення всеукраїнського семінару учасники та учасниці  взяли участь у модерованій дискусії, під час якої опрацювали процесуальні аспекти розгляду справ про адміністративні правопорушення й отримали  фахові відповіді на поставленні запитання.

Із програмою заходу можна ознайомитись тут.