Національна школа суддів України

Ділова гра як компонент стажування

28 грудня 2018 року в господарському суді Одеської області, де проходять стажування 18 кандидатів і кандидаток на посади суддів, суддя–коуч Юлія Бездоля провела імітацію судового засідання згідно з методичними рекомендаціями, які підготувала Національна школа суддів України. На цьому практичному занятті була присутньою куратор спеціальної підготовки в Одеському регіональному відділенні  Тетяна Золотнікова.

Моделювання судового засідання є одним з найважливіших і одночасно найефективнішим методом інтерактивної підготовки та має на меті розвинути, відпрацювати та закріпити в майбутніх суддів практичні навички ведення судового процесу.

Імітація судового засідання відбувалась в умовах, максимально наближених до реальних – у залі судового засідання з використанням суддівської символіки та фабулою  реальної  судової справи, що розглядалась у суді.

Слухачки та слухачі, які почергово виконували роль головуючого у справі, гідно й грамотно реагували на всі провокаційні моменти, що створювали учасники ділової гри.

На завершення цієї частини стажування експерт Юлія Бездоля висловила свої рекомендації, побажала майбутнім колегам у реальній роботі гідно нести звання судді.