Національна школа суддів України

Дистанційні курси з цивільного судочинства

4 жовтня 2021 року Національна школа суддів України провела засідання групи розробників дистанційних курсів для суддів на теми: “Проблемні питання доказування в цивільному судочинстві”, “Розгляд справ про захист права власності”.

Участь у роботі засідання, яке проходило під керівництвом викладача-координатора відділу підготовки викладачів (тренерів) Олени Умнової, взяли судді Валентина Маліновська, Віталій Данчук, Катерина Котельва, Максим Ходаківський, Олександр Музика, Тетяна Дудар і працівники відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська та Ольга Прудка.

Основним доповідачем з питань розроблення дистанційного курсу “Розгляд справ про захист права власності” виступив Олександр Музика. Було представлено бачення подальшої роботи групи розробників, змістовне наповнення модулів та бажаний формат практичної частини дистанційного курсу. За результатами спільного обговорення, запропоновано провести наступне засідання з питань розроблення дистанційного курсу на кінець жовтня 2021 року.

Під час засідання були презентовані матеріали модулів дистанційного курсу “Проблемні питання доказування в цивільному судочинстві”, оформлені з використанням програми PowerPoint. Судді-розробники провели спільне обговорення та внесли пропозиції щодо доопрацювання модулів, присвячених доказуванню у окремих категоріях справ.

Окрім того, під час засідання було погоджено формат підготовки практичних завдань, їх змістовне наповнення та кількість. Для якісної підготовки практичної частини дистанційного курсу, розроблення практичних завдань розподіллено між суддями-розробниками, визначено строки виконання та формат співпраці між розробниками.

Перед завершенням засідання учасники погодили, що апробацію дистанційного курсу для суддів “Проблемні питання доказування в цивільному судочинстві” буде проведено у листопаді 2021 року.