Національна школа суддів України

Дистанційний курс “Розгляд справ щодо кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості”

1–7 квітня 2023 року Національна школа суддів України проводить дистанційний курс для помічників суддів та секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів “Розгляд справ щодо кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості”.

Його мета – ознайомити із загальною характеристикою кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості, надати практичні поради та рекомендації щодо розгляду справ цієї категорії.

Навчальний матеріал об’єднано у 3 модулі:

– кримінальні правопорушення проти статевої свободи та статевої недоторканості особи;

– особливості кваліфікації кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості особи (статті 152–156–1 Кримінального кодексу України);

– особливості допиту малолітніх потерпілих.

Окрім теоретичного матеріалу, учасники можуть переглянути відеоматеріали, ознайомитися з презентаціями, прослухати мінілекції, а також взяти участь у дискусії.

У разі успішного складання фінального тесту кожен слухач отримає Сертифікат Національної школи суддів України (0,4 кредита ЄКТС).

Віддалений доступ до дистанційного курсу забезпечують відділ підготовки суддів, Вінницький навчальний центр та відділ інформаційних технологій.