Національна школа суддів України

Діяльність суду в умовах надзвичайних ситуацій

17 лютого 2023 року Вінницький навчальний центр Національної школи суддів України провів для працівників апаратів судів онлайн–семінар “Діяльність суду в умовах надзвичайних ситуацій”.

Заступник директора Вінницького навчального центру Національної школи суддів України Валентина Борисенко відкрила семінар, ознайомила слухачів з його програмою та метою проведення, а також розповіла про порядок проходження онлайн–навчання.

Семінар провели суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко та начальник департаменту організації безпеки життєдіяльності громадської організації “Українська служба порятунку”, сертифікований тренер з навчання навичкам надання домедичної допомоги Іван Павлишин.

Олена Панченко роз’яснила слухачам особливості роботи судів в умовах воєнного стану, розповіла про види надзвичайних ситуацій та пояснила, як діяти в таких ситуаціях працівникам судів. Також лекторка дала практичні поради щодо правил збереження й евакуації документів суду з районів, де ведуться активні бойові дії.

У свою чергу, Іван Павлишин поділився корисною інформацією про критичні та невідкладні стани, дав практичні поради щодо надання першої допомоги постраждалим у разі поранення уламками чи внаслідок обстрілу, а також розповів, як зупинити різні види кровотеч та зафіксувати переломи, щоб не нашкодити пораненому й врятувати його життя.

Учасники семінару мали можливість відпрацювати алгоритм дій під час евакуації суду у випадку загрози окупації та удосконалити свої знання, що допомагають зберегти життя та здоров’я.