Національна школа суддів України

Діяльність суду в умовах надзвичайних ситуацій та воєнного стану

26 липня 2022 року Вінницький навчальний центр Національної школи суддів України провів для працівників апаратів судів семінар “Діяльність суду в умовах надзвичайних ситуацій та воєнного стану”.

Відкрила захід заступник директора Вінницького навчального центру Національної школи суддів України Валентина Борисенко.

До викладання на семінарі залучено заступника директора Львівського регіонального відділення Національної школи суддів України Тетяну Аілінчій та начальника департаменту організації безпеки життєдіяльності Української служби порятунку, сертифікованого тренера з навчання навичкам надання домедичної допомоги Івана Павлишина.

Під час семінару слухачі дізналися про особливості роботи суду в умовах воєнного стану та основні принципи надання невідкладної допомоги постраждалим при різних критичних станах.

Тетана Аілінчій роз’яснила слухачам положення про роботу суду в умовах надзвичайних ситуацій, розповіла про види надзвичайних ситуацій та пояснила, як діяти в таких ситуаціях працівникам судів. Особливу увагу було приділено питанню щодо збройного конфлікту та практичним порадам щодо правил вивезення документів суду та евакуації працівників з районів, де ведуться бойові дії.

У свою чергу Іван Павлишин поділився корисною інформацією про критичні та невідкладні стани, дав практичні поради щодо надання першої допомоги постраждалим у разі поранення уламками чи внаслідок обстрілу, а також розповів, як зупинити різні види кровотеч та як зафіксувати переломи, щоб не нашкодити пораненому та врятувати його життя.

Учасники семінару мали можливість відпрацювати алгоритм дій під час евакуації суду у випадку загрози окупації та удосконалити свої знання, що допомагають зберегти життя та здоров’я.