Національна школа суддів України

Дотримання стандартів прав людини слідчим суддею

12 жовтня 2021 року Національна школа суддів України провела семінар “Актуальні питання дотримання стандартів прав людини слідчим суддею” для суддів місцевих загальних  судів.

Привітали учасників семінару заступниця директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова та викладачі – суддя Вищого антикорупційного суду, кандидат юридичних наук Віра Михайленко і суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області, доктор філософії в галузі права Ірина Шаповалова.

Упродовж інтерактивних виступів доповідачі розглянули окремі рішення ЄСПЛ у розрізі застосування їх слідчими суддями під час здійснення судового контролю, розкрили теми судового контролю за процесуальними діями, бездіяльністю та рішеннями дізнавачів, слідчих та прокурорів на стадії досудового розслідування, питання втручання в права, гарантовані статтею 8 Конвенції, а також розгляду клопотань про арешт майна та зняття арешту з майна.

Слухачі взяли участь у “мозковому штурмі” та експрес-опитуванні. Кожне питання судді обговорили з доповідачами та почули на них відповіді.

Після завершення семінару кожен учасник отримав Сертифікат Національної школи суддів України.