Національна школа суддів України

Ефективне функціонування системи кримінальної юстиції: стандарти Ради Європи

13 грудня 2022 року начальниця відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова взяла участь у фінальному онлайн–засіданні Керівного комітету проєкту Ради Європи “Дотримання прав людини в системі кримінальної юстиції України – Фаза ІІ” (далі – Проєкт), який реалізується Радою Європи в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2018–2022 роки.

На засіданні було представлено основні результати діяльності Проєкту за попередні роки та надано оцінку його прогресу, а також обговорено подальші напрямки взаємодії партнерів цього проєкту для формування робочого плану на майбутній період.

Партнери також мали можливість висловити думки щодо діяльності Проєкту та визначити для себе ключові пріоритети на наступні роки у межах реалізації нового Плану дій Ради Європи для України на 2023–2026 роки, який буде прийнято до кінця чинного року.

Учасниками засідання керівного комітету були члени координаційного комітету – представники партнерських організацій: Міністерства юстиції України, Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, Верховного Суду, Офісу Генерального прокурора, Ради прокурорів України, Національної школи суддів України та Тренінгового центру прокурорів України. Також, в якості спостерігачів, до зустрічі долучилися представники Міністерства внутрішніх справ України, Державного бюро розслідувань, Координаційного центру безоплатної правової допомоги, Національної асоціації адвокатів України та громадських організацій.