Національна школа суддів України

Експертна зустріч з представниками Ради Європи

14 липня 2023 року в місті Києві ректор Микола Оніщук та проректор Наталія Шукліна провели експертну зустріч з представниками Ради Європи – керівницею проєкту “Посилення судових та позасудових засобів захисту прав осіб, постраждалих від війни в Україні” Ганною Христовою та менеджеркою проєкту “Підтримка судової влади України в контексті війни та післявоєнного періоду” Іриною Кушнір.

У зустрічі від Національної школи суддів України також брали участь головна наукова співробітниця відділу “Тестологічний центр” Ніна Ігнатченко та суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська Максим Ходаківський.

Під час зустрічі було обговорено напрямки співпраці Національної школи суддів України та проєктів Ради Європи, зокрема, щодо розробки навчального курсу для суддів про відшкодування шкоди, заподіяної рф у процесі збройної агресії громадянам та юридичним особам України. Перший модуль тренінгу включатиме огляд міжнародних і національних механізмів відшкодування шкоди заподіяної рф громадянам нашої держави.

Учасники зустрічі визначилися зі складом групи розробників, до якої увійдуть працівники НШСУ, судді та міжнародні експерти, а також попередньо погодили робочий план та визначили часові межі завершення роботи над курсом.