Національна школа суддів України

Електронне судочинство – в організації роботи суду

21–25 травня 2018 року в  місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів і консультантів місцевих  та апеляційних  господарських судів.

Вітальними словами підготовку відкрила директор регіонального відділення Валентина Коржик, яка ознайомила слухачів із програмою заходу.

Підготовку розпочав доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат філологічних наук Василь Пивоваров, який ознайомив слухачів із вимогами, що пред’являються до ділових документів, та правилами ділового листування.

У ході підготовки суддя господарського суду Харківської області Тетяна Лавренюк проведе інтерактивне заняття щодо вимог до процесуальних документів, які ухвалюються господарським судом. Про особливості  судових проваджень у господарському процесі розповість суддя господарського суду Луганської області Олена Фонова.

Координатор програми Ради Європи HELP в Україні від адвокатури  Олена Сібільова ознайомить помічників суддів з Європейською  системою захисту прав людини та зверне  увагу на обов’язковість рішень Європейського суду з прав людини у сфері здійснення господарського судочинства.

23 травня 2018 року  слухачі та слухачки відвідають господарський суд Харківської області. Керівництво, судді та працівники апарату суду ознайомлять учасників навчального візиту з результатами втілення ідеї “Суд майбутнього” (електронне судочинство) в організацію роботи суду.

Окрім цього, помічники суддів ознайомляться з антикорупційним законодавством. Під час інтерактивної лекції суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Михайло Гуцал проілюструє міжнародні стандарти в антикорупційній сфері, розкриє питання конфлікту інтересів та фінансового контролю. Практичні вправи, які виконають слухачі, передбачають вирішення ситуативних завдань із запобігання корупційним проявам.

Суддя господарського суду Харківської області, кандидат юридичних наук Олексій Бринцев проведе інтерактивне заняття на  тему: “Докази та доказування в господарському судочинстві”.