Національна школа суддів України

Формування електронного реєстру наукових видань України

5 жовтня 2021 р. відбувся онлайн семінар на тему «РОЗШИРЕНИЙ ФУНКЦІОНАЛ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ СЕРВІСУ «РЕЄСТР НАУКОВИХ ВИДАНЬ УКРАЇНИ», проведений Українським інститутом науково-технічної експертизи та інформації.

Мета семінару – ознайомити видавців та користувачів наукових видань України із створеним реєстром, його функціоналом та перспективами розвитку.

Довідково-інформаційна система «Реєстр наукових видань України», створена на підставі офіційного Переліку наукових фахових видань, затвердженого Міністерством освіти і науки України. У реєстрі розміщується розширена інформація щодо кожного наукового видання, включаючи назву, категорію, наукові напрями, засновників, посилання на власний сайт та архів видання, ISSN, посилання на власні кабінети в міжнародних базах даних, контактні дані тощо.

Спікерка заходу – Наталія Богатель, співробітниця відділу супроводження академічних ресурсів Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації розповіла про програмні документи, які лягли в основу створення Реєстру, а також джерела контенту реєстру наукових видань України. Учасники семінару ознайомились із метою створення реєстру, завданнями та цілями проекту. Отримані на семінарі знання дозволять формувати та редагувати профіль наукового фахового видання у довідково-інформаційній системі «Реєстр наукових видань України».

Для участі у заході були запрошені співробітники Міністерства освіти і науки України, науковці, представники закладів вищої освіти, галузевих інститутів, інститутів післядипломної освіти тощо.

Від НШСУ у семінарі взяли участь начальник відділу науково-методичного забезпечення судів та органів суддівського врядування Оксана Шамрай та працівники відділу Олександр Кравчук, Ольга Кузьміна, Ольга Серга та Людмила Юрова.