Національна школа суддів України

Гуманістична спрямованість судді

13 квітня 2021 року Національна школа суддів України провела для суддів місцевих господарських судів у процесі їхньої тижневої підготовки онлайн–тренінг Соціономічна компетентність судді.

Розпочала онлайнове заняття директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна, яка відзначила актуальність теми заняття й зауважила, що розвиток емоційного інтелекту є дуже важливим для підвищення якості життя. Цей компонент свідчить не лише про самооцінку, але й про здатність правильно та здорово реагувати на ті зміни, що відбуваються в середовищі.

Онлайн–тренінг провели заступник начальника відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрій Маслюк, головний спеціаліст-психолог зазначеного відділу Анжеліка Фарафанова, суддя Вищого адміністративного суду України у відставці Тетяна Чумаченко.

У ході онлайн–тренінгу судді місцевих господарських судів обговорили культуру гідності та відповідальність судді, соціономічну компетентність судді, як психічне утворення, що робить процес здійснення правосуддя гуманним і ціннісно–значущим, розглянули емоційний інтелект і фактори, що сприяють його розвитку.

Практичні вправи та завдання для кращого закріплення матеріалу було включено до програми онлайн–тренінгу.

Наприкінці заняття учасники та учасниці мали змогу поділитися враженнями та висловити свої думки про те, чи виправдались їхні очікування щодо теми та її висвітлення.