Національна школа суддів України

Комунікація працівників Служби судової охорони з особами з інвалідністю

20 липня 2023 року Національна школа суддів України у співпраці з Всеукраїнською громадською організацією інвалідів “Правозахисна спілка інвалідів” провела онлайн-семінар для працівників територіальних управлінь Служби судової охорони “Комунікація працівників Служби судової охорони з особами з інвалідністю”.

Семінар відкрили заступниця начальника відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді  Діана Сніцаренко та голова Всеукраїнської громадської організації інвалідів “Правозахисна спілка інвалідів” Олександр Вознюк, які підкреслили важливість комунікації працівників Служби судової охорони з особами з інвалідністю, представили програму та викладачів семінару.

Викладачем семінару був заступник голови комітету з питань захисту прав осіб з інвалідністю Національної асоціації адвокатів України,  адвокат,  психолог Богдан Чиж,  який висвітив питання щодо етики спілкування з людьми з інвалідністю та інформаційної доступності для людей з інвалідністю. Значна увага була приділена розгляду питань щодо налагодження ефективної комунікації з особами, які є учасниками судового процесу, а також спілкуванню з особами з порушеннями зору, слуху, психічними та інтелектуальними розладами.