Національна школа суддів України

Кримінальний процес в умовах воєнного стану

10 березня 2023 року Одеське регіональне відділення спільно з відділом підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України провели всеукраїнський семінар для суддів і помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів “Особливості кримінального процесу в умовах воєнного стану”.

Навчальний захід відкрив директор Одеського регіонального відділення Володимир Пироговський, який ознайомив слухачів з програмою та регламентом заходу.

Модератор семінару – заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Ольга Короткова представила колег-доповідачів: суддю Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області, доктора філософії в галузі права Ірину  Шаповалову і суддю Дарницького районного суду міста Києва, кандидата юридичних наук Петра Зарубу.

Згідно з програмою учасники обговорили особливості здійснення кримінального провадження в умовах воєнного стану, розглянули окремі питання, пов’язані з досудовим розслідуванням в умовах воєнного стану. Тренери провели модеровані дискусії щодо особливого режиму судового розгляду кримінального провадження та застосування запобіжних заходів в умовах воєнного стану.

На завершення учасники отримали роз’яснення фахівців щодо спірних питань, поділились власним досвідом.