Національна школа суддів України

Курси, орієнтовані на вироблення навичок

21–22 грудня 2017 року Національна школа суддів України за підтримки українсько–канадського проекту “Підтримка судової реформи в Україні” провела тренінг для тренерів курсів для кандидатів на посаду судді  “Судочинство у справах про адміністративні правопорушення”.

Тренінг відкрили проректор Володимир Мазурок, менеджер українсько–канадського проекту “Підтримка судової реформи в Україні” Олександра Баранюк, координатор цієї частини програми спеціальної підготовки, суддя Апеляційного суду міста Києва Галина Балацька та суддя Апеляційного суду Запорізької області у відставці Ольга Булейко.

Тренерами майбутніх викладачів були розробники цих курсів Ольга Булейко, Марина Антонюк, Сергій Глубоченко, Світлана Горбатовська, Вікторія Жмудь, Віра Левко, Юлія Мицик, Дмитро Ткаченко, Ірина Цимбал, Лариса Трофімова та Андрій Фальковський.

Тренери демонстрували  напрацьовані матеріали, які є складовими курсів щодо особливостей розгляду суддями справ про:


- правопорушення, пов’язані з корупцією

- правопорушення, що посягають на громадський порядок і громадську безпеку (дрібне хуліганство (ст. 173 КУпАП), рішення Європейського суду з прав людини у справі “Швидка проти України”

- вчинення насильства в сім’ї або невиконання захисного припису (ст. 173-2 КУаАП)

- порушення правил на транспорті

- порушення митних правил

- особливості ведення судового засідання у справах про адміністративні правопорушення. Дотримання прав особи при застосуванні заходів забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення, порядок розгляду справ суддею

- накладення стягнення у справах про адміністративні правопорушення.

У ході дводенного тренінгу викладачі сформували цілісне бачення викладання цього курсу для кандидатів на посаду судді, проаналізували підготовлені матеріали та переконалися, що курси достатньою мірою будуть сприяти здобуттю навичок кандидатами на посаду судді, на вироблення яких вони орієнтовані.

Після завершення тренінгу для тренерів учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України.