Національна школа суддів України

Медіація як альтернативний спосіб врегулювання спорів

16–17  травня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України у співпраці з Верховним Судом проводить для суддів Верховного Суду, апеляційних та місцевих судів семінар на тему: “Медіація та врегулювання спорів за рахунок медіації”, організований Проектом Twinning “Посилення інституційної спроможності Верховного Суду у сфері захисту прав людини на національному рівні”.

Вітальними словами захід розпочали начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Іван Балаклицький та постійний радник Проекту Twinning Яутріте Брієде.

Семінар проходить за участі експерта Проекту Twinning – судді   Верховного Суду Латвії Зане Петерсоне та системного сімейного психотерапевта, магістра соціальних наук Лелде Капіня, які забезпечать розв’язання низки актуальних питань щодо спів-медіації, угод, що укладаються у процесі процедури медіації, стадій медіації, обговорення якостей та навичок медіатора. Доповідачі запропонують до обговорення існуючі професійні технології медіації, які будуть доцільними для практичного впровадження. Експерти поінформують суддів щодо розробки медіаційних систем у різних країнах, зокрема детально зупиняться на розгляді  моделі медіації в судах Латвії.

Жваво пройде опрацювання техніки медіації, демонстрації та аналіз процесу медіації (рольова гра).

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.