Національна школа суддів України

Напрями співпраці з IFES Україна

27 червня 2023 року виконуюча обов’язки ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна, начальник відділу підготовки суддів Іван Балаклицький та заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська провели робочу зустріч з представниками проєктів Міжнародної фундації виборчих систем (IFES Україна) – керівницею проєкту “Виборче правосуддя” Світланою Франчук, консультантом з виборчих питань та політичних фінансів Павлом Романюком та асистенткою проєкту “Розвиток політичної доброчесності” Богданою Сеник. У зустрічі також взяв участь член відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження, Михайло Цуркан.

Під час зустрічі було обговорено можливості співробітництва щодо проведення низки навчальних заходів для суддів. Так, першочергово сторони домовилися про проведення презентації посібника з питань порушення права політичного фінансування у формі круглого столу (очний формат) та у формі вебінару (дистанційний формат). Після презентації та експертної дискусії планується провести тренінг для тренерів, які згодом навчатимуть суддів загальної юрисдикції щодо розгляду справ, пов’язаних з порушеннями правил політичного фінансування.

У перспективі також планується проведення тренінгу BRIDGE для суддів адміністративних судів, представників Центральної виборчої комісії, Національного агентства з питань запобігання корупції та комітетів Верховної Ради України.