Національна школа суддів України

Напрями співпраці з Міжнародною академією Нюрнберзьких принципів

29 вересня 2023 року ректор Микола Оніщук провів робочу зустріч з директором Міжнародної академії Нюрнберзьких принципів (Академія), доктором Крістофом Сафферлінгом та членом Консультативної групи щодо злочинів, пов’язаних зі звірствами, прокурором Клаусом Хоффманом.

Микола Оніщук поінформував партнерів про діяльність Школи в організації навчання суддів в умовах воєнного стану, розробку навчальних курсів та допоміжних методичних матеріалів із основних категорій воєнних злочинів та міжнародного гуманітарного права.

Доктор Крістоф Сафферлінг розповів про Міжнародну академію Нюрнберзьких принципів, яка розташована у Нюрнберзі, батьківщині сучасного міжнародного кримінального права, підкресливши, що її метою є просування освіти, сприяння  розвитку міжнародного кримінального права, підтримка боротьби із безкарністю за найтяжчі злочини.

Під час зустрічі було продовжено обговорення напрямків співпраці, які пов’язані із проведення спільних різнопланових навчальних заходів щодо використання у судовій практиці положень міжнародного кримінального права при розгляді справ про воєнні злочини. Крім того, було відзначено зацікавленість обох сторін у співробітництві, вивченні та просуванні положень міжнародного кримінального права та пов’язаних з ним прав людини, а також організації ознайомчого візиту для суддів до Міжнародної академії Нюрнберзьких принципів.

Участь у зустрічі від НШСУ також взяли начальниця відділу Тетяна Пустовойтова (онлайн) та заступниця начальника відділу Вікторія Семенюк.