Національна школа суддів України

Напрями співпраці з Міжнародною академією Нюрнберзьких принципів

8 листопада 2023 року начальниця відділу Тетяна Пустовойтова, директорка Харківського РВ Лілія Гуцал, заступниця начальника відділу Вікторія Семенюк та головна спеціалістка Людмила Паршикова провели робочу зустріч з представниками Міжнародної академії Нюрнберзьких принципів – старшою спеціалісткою з навчання та підвищення кваліфікації Дарлін Седою, Аноук Жульєн та членом Консультативної групи щодо злочинів, пов’язаних зі звірствами, прокурором Клаусом Хоффманом.

Під час зустрічі було продовжено обговорення напрямків співпраці щодо організації спільних різнопланових навчальних заходів з використання у судовій практиці положень міжнародного кримінального права при розгляді справ про воєнні злочини, зокрема проведення 22 листопада 2023 року онлайн-вебінару для українських суддів з питань воєнних злочинів. Також відзначено зацікавленість обох сторін у співробітництві, вивченні та просуванні положень міжнародного кримінального права та пов’язаних з ним прав людини.

Основною місією ACA, яка була створена спільно Європейським Союзом, Сполученими Штатами Америки та Великою Британією, є підтримка підрозділів Офісу Генерального прокурора України у розслідуванні воєнних злочинів та притягненні винних осіб до відповідальності.

Метою Міжнародної академії Нюрнберзьких принципів є просування освіти, сприяння  розвитку міжнародного кримінального права, підтримка боротьби із безкарністю за найтяжчі злочини.