Національна школа суддів України

Напрями співпраці з Посольством Франції

29 лютого 2024 року ректор Микола Оніщук провів робочу зустріч із аташе з правоохоронних питань Посольства Франції в Україні Жан-Марком Шамбоном та аташе з питань співробітництва Посольства Франції в Україні Олів’є Жако.

Микола Оніщук ознайомив французьких партнерів із процесом підготовки українських суддів та діяльністю Національної школи суддів України в цілому. Також ректор зосередив увагу на успішній співпраці з Французькою національною школою магістратури (з якою у 2022 році Школою підписано Угоду про співробітництво) та окреслив основні напрями подальшої співпраці у 2024 році в частині проведення спільних навчальних заходів для українських суддів та прокурорів.

У свою чергу Жан-Марко Шамбон та Олів’є Жако поінформували про свою діяльність в Україні, а також окреслили можливі напрями подальшої співпраці з Національною школою суддів України, зокрема щодо організації навчального візиту групи українських суддів до Французької національної школи магістратури з тематики відправлення правосуддя по воєнних злочинах.

Від Національної школи суддів України у зустрічі також брала участь заступниця начальника відділу міжнародного співробітництва Вікторія Семенюк.