Національна школа суддів України

Напрямки співпраці з Офісом шерифа округу Форсайт (США)

13 листопада 2023 року проректор Наталія Шукліна провела робочу зустріч з представниками Офісу шерифа округу Форсайт (США) – лікарем-остеопатом, Доктором Леррі В. Андерсоном та капеланом Алексом Герасимовим з метою обговорення можливих напрямів і механізмів співробітництва.

Участь у зустрічі від НШСУ також брали керівник апарату Зеновій Холоднюк, заступник начальника науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрій Маслюк та головна спеціалістка відділу міжнародного співробітництва Людмила Паршикова, а також старший капелан у місті Києві Дмитро Лавриненко і заступник начальника Управління дотримання прав людини Національної поліції України Володимир Захаренко.

Проректор Наталія Шукліна поінформувала партнерів про діяльність НШСУ в умовах воєнного стану та важливі навчальні заходи, які проводяться для українських суддів з актуальної тематики військових та воєнних злочинів. У свою чергу Доктор Леррі В. Андерсон окреслив можливості Офісу шерифа округу Форсайт (США) щодо подальшої співпраці з НШСУ.

Під час зустрічі були обговорені питання щодо проведення спільних навчальних заходів з психологічної адаптації в умовах війни, першої медичної допомоги, тактичної медицини. Окремо було обговорено питання щодо проведення у листопаді тренінгу для суддів “Стрес менеджмент через призму капеланства”.