Національна школа суддів України

Навички психологічної реабілітації опановують працівники Служби судової охорони

16 червня 2022 року Національна школа суддів України провела онлайн–семінар для працівників Служби судової охорони “Подолання наслідків психотравми: психологічна допомога”.

Метою навчального заходу було поглиблення знань щодо особливостей перебігу стресових і травмівних ситуацій, їхнього впливу на психіку людини, формування навичок психологічної підтримки та реабілітації.

Семінар відкрила директор Харківського регіонального відділення Лілія Гуцал, яка висловила вдячність колективу відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів за розробку такого важливого, в реаліях сьогодення, курсу, що дозволяє зберегти психологічну рівновагу в умовах воєнного стану.

Викладачами виступили доктор психологічних наук, заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрій Маслюк та спеціаліст цього відділу Анжеліка Фарафонова.

Під час семінару співробітники Служби судової охорони дізналися про особливості перебігу стресових і травмівних ситуацій, ознайомилися із наслідками психологічної травми, а також отримали теоретичні знання та практичні навички щодо надання першої психологічної допомоги.

За результатами семінару учасники та учасниці заповнили анкети зворотного зв’язку в яких поділилися своїми враженнями, зауваженнями і побажаннями.