Національна школа суддів України

Забезпечення безперервної роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій

18–22 березня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку керівників і заступників керівників апаратів місцевих та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Києва.

Підготовку розпочато з тренінгу “Забезпечення безперервної роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій”, який провела суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко. Після знайомства з учасниками викладачка обговорила питання внутрішньої та зовнішньої комунікації суду, типи кризових ситуацій, які потребують вчасного та правильного реагування. Після перегляду навчальних відеороликів учасники взяли участь у модерованій дискусії з презентацією результатів обговорення та коментарями тренера.

Цікавим та пізнавальним для керівників апаратів буде виступ Олени Панченко про сучасні методики роботи з персоналом з урахуванням викликів сьогодення. Викладач презентує слухачам новації, можливості та корисні поради для побудови продуктивних відносин у колективі, підготовки і прийняття управлінських рішень. Учасники матимуть змогу проявити свої якості керівників та обмінятися досвідом у діловій грі “Модель ефективного та дієвого суду: побудуй та обґрунтуй”.

Виконувач  обов’язків генерального директора Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Дмитро Дубінко обговорить зі слухачами актуальні та проблемні питання використання електронного суду в місцевих та апеляційних судах.

Про застосування антикорупційного законодавства щодо державних службовців органів судової влади, види фінансового контролю у сфері запобігання корупції, алгоритм заповнення декларацій та податкових повідомлень, типові помилки при їх заповненні та відповідальність за порушення вимог антикорупційного законодавства учасники дізнаються під час тренінгу, який проведе професор кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук, доцент Ростислав Марчук.

Провідний науковий співробітник відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, кризовий психолог, фахівець з травмафокусованої психотерапії Надія Голембієвська запропонує тренінг, під час якого керівники і заступники керівників апаратів судів зможуть оволодіти навичками ефективного спілкування в професійній діяльності з урахуванням особливостей основних комунікативних компетенцій, властивих працівникам апаратів судів. Під час виконання практичних вправ та роботи з кейсами учасники опанують основні механізми адаптації до професійної діяльності, вивчать техніки самоопанування і психо-емоційної саморегуляції, оцінки власних комунікативних компетенцій.

Під час  тренінгу “Стратегічне планування у роботі керівника апарату. Взаємодія керівника апарату та голови суду”, який проведе заступник начальника юридичного управління – начальник відділу правової експертизи Державної судової адміністрації України Тетяна Опанасюк, слухачі через роботу з кейсами в малих групах  дізнаються про мету, цілі та особливості стратегічного планування в судовій установі та закріплять отримані знання практичними навичками ефективної і конструктивної взаємодії керівника апарату з головою суду.

Учасники підготовки матимуть можливість подискутувати з викладачами, проявити себе у виконанні практичних вправ та отримати відповіді на актуальні запитання від досвідчених викладачів та тренерів.