Національна школа суддів України

Новації виконання рішень господарських судів

29 травня 2017 року в місті Ужгороді Львівське регіональне відділення проводить семінар для суддів місцевих господарських судів на тему: “Новації виконання рішень господарських судів”.

Відкриваючи семінар, декан юридичного факультету Ужгородського національного університету Ярослав Лазур привітав учасників семінару та висловив подяку за співпрацю із Національною школою суддів України, голова господарського суду Закарпатської області Олег Васьковський зосередив увагу суддів на цілях та меті семінару.

Директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна наголосила на актуальності теми та представила викладачів – суддю Львівського апеляційного господарського суду Світлану Бойко, начальника юридичного управління Державної судової адміністрації України Євгена Пристрому, заступника начальника управління Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області Віктора Овчиннікова, доцента кафедри господарського права юридичного факультету Ужгородського національного університету Ярослава Грецу, керуючого партнера адвокатського бюро Романа Посікіру.

Під час семінару судді, враховуючи різносторонність тематики, ознайомляться з новелами законодавства про виконавче провадження, проблемними питаннями щодо розгляду заяв про зміну способу та порядку виконання судових рішень у господарському процесі та застосування Закону України  “Про виконавче провадження”, обговорять виконання судових рішень та проблеми реалізації предмету іпотеки у процесі виконавчого провадження. Обов’язковою частиною семінару, традиційно, є залучення суддів до практичного виконання поставлених завдань, що позитивно впливає на засвоєння матеріалу.

Підводячи підсумки, учасники обговорять зміст семінару, поділяться своїми враженнями від заходу та висловлять свої побажання для врахування в роботі та покращення якості освіти в Національній школі суддів України.