Національна школа суддів України

Алгоритм вирішення спадкових спорів

5 травня 2018 року майбутні судді, які проходять спеціальну підготовку в місті Києві, завершили освоєння тренінгу про особливості розгляду справ щодо спадкування.

Мета, яку переслідували розробники тренінгу – це розвиток тих професійних якостей, умінь і навичок, які є необхідними для розгляду цивільних справ цієї категорії.

Протягом двох днів майбутні судді четвертої та п’ятої груп мали змогу ознайомитись із законодавством, що регулює сферу спадкових правовідносин, розглянути види судових проваджень у спадкових справах та порядок звернення до суду із заявами, предметом яких є питання спадкування.

Кандидатки та кандидати на посаду судді протягом тренінгу вивчали та аналізували загальний алгоритм розгляду справ щодо спадкування із детальним вивченням кожної стадії судового процесу.

Особливу увагу тренери звернули на організацію та проведення рольової гри.  Дійовим особам із числа слухачок і слухачів тренери роздавали ролі після   міні–лекції “Докази та доказування у справах щодо спадкування”. Практично кожен із майбутніх сддів зміг побувати в ролі позивача або відповідача, а щасливчикам поталанило одягнути мантію.

Поєднання практики й теорії з високим професіоналізмом – це запорука справедливої судової системи. Тренери Ольга Ступак,  Тетяна Дудар, Дмитро Свояк, Олена Панченко, Оксана Коваль, Олена Умнова та Алла Дідук змогли максимально донести матеріали тренінгу до всіх слухачок і слухачів, які проходять сеціальну підготовку в четвертій і п’ятій групах.