Національна школа суддів України

Динамічно йде робота над матеріалами нових навчальних курсів

14 вересня 2017 року в приміщенні Вищого адміністративного суду України відбулися засідання груп розробників курсів для проведення занять із кандидатами на посаду судді за програмою спеціальної підготовки. Предметом обговорення були курси  “Розгляд справ, пов’язаних зі статусом біженця чи особи, яка потребує додаткового або тимчасового захисту, та з приводу видворення іноземців та осіб без громадянства” та “Особливості провадження у справах, пов’язаних з виборчим процесом, процесом референдуму”.

Засідання відкрили начальник відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Олександр Гашицький та координатор блоку програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді з адміністративного судочинства Катерина Леонтович, які ознайомили учасників із форматом засідання, окреслили його мету, завдання для розробників та очікувані результати засідань.

У ході засідання розробники у двох групах обговорили  пропозиції щодо практичних матеріалів, якими має бути наповнений зміст курсів. Крім того, було обговорено та структуровано матеріали курсів, необхідні для ефективної передачі досвіду та знань.

У підсумку судді розподілили  між розробниками груп завдання для доопрацювання матеріалів зазначених курсів і визначилися з графіком проведення апробації та тренінгів для тренерів.