Національна школа суддів України

Практичне завдання у формі змагання

8 вересня 2017 року Національна школа суддів України завершила проведення в місті Одесі тижневої підготовки тренерів для майбутніх суддів.

Завершальний тренінг щодо особливостей судового розгляду сімейних справ вітальними словами розпочали директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець, заступник начальника відділу підготовки викладачів Галина Юровська та координатор проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку” Олександра Баранюк.

Тренінг щодо особливостей розгляду сімейних справ презентували його розробники Галина Юровська, Василь Даценко, Оксана Коваль, Валерія Бабко, які використали різноманітні методи інтерактивної та змістовної роботи.

До програми цього тренінгу включено аналіз ситуацій за результатами перегляду відеороликів, виконання завдань щодо правильності дій судді в ході вирішення питання про прийняття позовної заяви, проведенні підготовки справи цієї категорії до судового розгляду, змістовного наповнення та обґрунтування судового рішення.

Особливий інтерес викликало виконання практичного завдання, яке було проведено  у формі змагання між представниками малих груп на швидкість реагування щодо прийнятності та належності доказів у сімейних справах.