Національна школа суддів України

Адаптація навчальних курсів

11-12 травня 2017 року відділом підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України за фінансової підтримки проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні “Розробка стандартизованих програм підготовки суддів” проводиться засідання робочої групи з адаптації навчальних курсів “Антикорупційне законодавство та практика його застосування” та “Докази і доказування у кримінальному провадженні в суді першої інстанції” для кандидатів на посаду судді.

Ольга Шаповалова, начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) – радник НШСУ, суддя Верховного Суду України у відставці, в вітальному слові окреслила мету та завдання засідання робочої групи та очікувані результати роботи.

Наталія Ступницька, керівник відділу верховенства права і прав людини Координатора проектів ОБСЄ в Україні, відкриваючи засідання, зазначила важливість і результативність  співпраці з Національною школою суддів України для реформування судової системи України.

У засіданні робочої групи беруть участь судді: Апеляційних судів Запорізької та Одеської областей Ольга Булейко, Олег Копіца, Вугледарського міського суду Донецької області Ольга Луньова, Обухівського районного суду Київської області Олександр Тиханський, Черкаського окружного адміністративного суду Лариса Трофімова та співробітники відділу підготовки викладачів (тренерів) – судді у відставці Василь Андрійцьо і Олександр Коротких, а також Тамара Закревська, Олександр Здебський, Юлія Герус.

Учасники засідання працюють над адаптацією курсів для кандидатів на посаду судді, а саме над оновленням лекційного матеріалу та практичних завдань, створенням бази рекомендованих джерел для самостійного вивчення, визначенням інтерактивних форм та методів навчання, з урахуванням особливостей даної категорії слухачів.

Під час засідання робочої групи суддям Ользі Булейко та Ользі Луньовій були вручені почесні грамоти НШСУ, якими вони були відзначені за сумлінну працю та професіоналізм у підготовці висококваліфікованих кадрів для судової системи.

Варто зазначити, що спеціальна підготовка кандидатів на посаду судді на цей час є пріоритетним напрямком роботи НШСУ, і всі зусилля розробників направлені на створення корисних, якісних, змістовних матеріалів оновлених курсів.