Національна школа суддів України

http://www.nsj.gov.ua/startus/index.php?lang=ua&0=news&1=edit_item&2=6778

23 - 24 травня 2017 року в місті Одесі Національна школа суддів України у співпраці з Координатором проектів ОБСЄ в Україні у межах проекту "Розробка стандартизованих програм підготовки суддів" проводить  апробацію дводенного тренінгу для кандидатів на посаду судді на тему: "Написання судових рішень у кримінальному судочинстві та у справах про адміністративні правопорушення".

Тренінг відкрили директор Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України Валерій Левенець, заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу Національної школи суддів України Валентина Кузьменко та менеджер проекту "Розробка стандартизованих програм підготовки суддів" Координатора проектів ОБСЄ в Україні Наталія Беца.

Метою проведення апробації навчального курсу є визначення його якості, цілісності та стану готовності до впровадження у навчальний процес спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді. 

Участь у проведенні апробації беруть розробники та викладачі тренінгу, а саме: судді Апеляційного суду Одеської області Олександр Джулай, Олег Копіца та Альбіна Кадегроб,  суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Олексій Фазикош,  суддя Апеляційного суду Харківської області Лілія Гуцал, начальник управління забезпечення роботи другої судової палати Вищого господарського суду України Леся Зуєвич, головний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення діяльності ВККСУ та ВРП Василь Земляной, провідний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу Ганна Бахарєва.

Тренінг включає два навчальних модулі, теми та підтеми, які стосуються особливостей написання судових рішень у кримінальному судочинстві та у справах про адміністративні правопорушення. Форматом тренінгу передбачені міні-лекції з презентаціями, практичні завдання (кейси), експрес-опитування з використанням клікерів, обговорення проблемних  питань тощо.