Національна школа суддів України

Досвід оцінювання успішності

29 серпня 2017 року в Національній школі суддів України на завершальне серпневе засідання зібралася група розробників курсу для кандидатів на посаду судді “Особливості розгляду окремих категорій справ у цивільному судочинстві”.

У засіданні групи взяли участь судді Валерія Бабко, Оксана Коваль, Станіслав Чирка, Дмитро Свояк, Костянтин Медведєв, Юрій Бурзель, Олександр Тиханський та головний спеціаліст відділу Світлана Нечипорук.

Відкриваючи засідання, проректор Володимир Мазурок запропонував розробникам курсів у ході засідання групи обговорити проект системи оцінювання успішності виконання програми спеціальної підготовки майбутніх суддів із числа досвідчених помічників суддів і висловити свої бачення щодо форм і методики підготовки та проведення заходів оцінювання тощо.

Учасники засідання активно включились до обговорення запропонованого проекту. Жваву дискусію викликало питання щодо форм поточного контролю та критеріїв оцінювання слухачів за результатами практичних занять.

Заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів)  Галина Юровська на засіданні розробників доповіла про досвід оцінювання успішності слухачів, якими були судді місцевих загальних та апеляційних судів областей, за результатами апробацій тренінгів, що були проведені в серпні 2017 року у Львові.

Вона звернула увагу на необхідність внесення певних коректив з метою вдосконалення підготовлених матеріалів курсів і потребу подальшого їх використання у тренінгах для тренерів, що будуть проведені в Одесі на початку вересня 2017 року. 

Галина Юровська відзначила професіоналізм суддів Василя Даценка, Стелли  Цибізової та Дмитра Свояка, які вони проявили в ході підготовки тренінгів та проведенні їх апробацій у серпні 2017 року в місті Львові.