Національна школа суддів України

Контрольні заходи - порядок та методика їх проведення

23 травня 2017 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук провів розширену нараду з актуальних питань готовності установи до проведення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

У цій нараді взяли участь у режимі он-лайн директори Львівського, Одеського та Харківського регіональних відділень Національної школи суддів.

Проректор Володимир Мазурок доповів, що на сьогодні визначені координатори з усіх шести блоків програми спеціальної підготовки; розроблені матеріали для викладачів будуть розміщуватися на спеціально створеному для цього електронному ресурсі. У ході спеціальної підготовки майбутні судді зможуть користуватися підготовленими для них методичними матеріалами, які будуть розміщені на сайті Національної школи.

Начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Шаповалова та координатори спеціальної підготовки за видами судочинств Галина Юровська, Віта Бондарчук, Катерина Леонтович і Олександр Гащицький надали інформацію про стан готовності навчально-методичних матеріалів для проведення відповідних курсів (модулів), передбачених програмою спеціальної підготовки, та про організацію роботи груп розробників цих матеріалів.

Ольга Шаповалова проінформувала про результати роботи суддів, які відрядженні до Національної школи суддів України для розробки матеріалів для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді. Усі судді, які відряджені до Національної школи, мають підготувати звіт про свою роботу за підготовленою формою.

 Вона зазначила, що у травні та червні цього року буде проведено декілька тренінгів для тренерів у Києві, Львові, Одесі та Харкові. Проведення цих тренінгів буде організоване за фінансової підтримки міжнародних проектів технічної допомоги.

Олександр Гашицький доповів, що на сьогодні підготовлені рекомендації для єдиних підходів щодо організації та проведення практичних занять зі спеціальної підготовки.

Микола Оніщук поставив завдання перед працівниками установи здійснити детальний аналіз готовності викладачів, зокрема для проведення занять з цивільного та кримінального судочинства. Він зазначив про необхідність залучення до проведення спеціальної підготовки викладачів (тренерів) Чернівецького та Дніпропетровського регіональних відділень. Ректор доручив підготувати концепцію проведення контрольних заходів у ході спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

Директори регіональних відділень повідомили про подальше формування викладацького складу для спеціальної підготовки у своїх підрозділах і потребу у проведенні тренінгів і методичних нарад для викладачів (тренерів).

Наступне обговорення та вирішення актуальних питань спеціальної підготовки в Національній школі суддів України має відбутися 4 липня 2017 року.