Національна школа суддів України

Курси для майбутніх суддів, які будуть розглядати кримінальні провадження

6 вересня 2017 року в Національній школі суддів України відбулося засідання  групи  розробників курсів для здійснення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді з розгляду кримінальних проваджень.

Засідання групи розробників відкрили начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Шаповалова та координатор блоку програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді з кримінального судочинства Олександр Коротких, які ознайомили учасників із форматом засідання, окреслили його мету, завдання для розробників та очікувані кінцеві результати.

У ході засідання судді демонстрували доопрацьовані матеріали, представляли практичні завдання, напрацьовані тести, опитування та відеоматеріали, які є складовими частинами підготовлених курсів з особливостей розгляду справ про злочини:

• проти основ національної безпеки;

• проти честі, волі та гідності; статевої свободи та статевої недоторканості;

• проти громадської безпеки, громадського порядку та моральності;

• у сфері господарської діяльності;

•у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язані з наданням публічних послуг;      

• у сфері використання комп’ютерних мереж;

 • у військовій діяльності тощо.

Крім того, у ході засідання розробників розглядалися питання, які пов’язані з підготовкою практичних занять для відпрацювання навичок слідчого судді при вирішенні подання про обрання запобіжного заходу та судді в ході  судового провадження на підставі угод.

Проректор Володимир Мазурок обговорив із суддями, учасниками групи розробників курсів,  положення системи оцінювання успішності виконання програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

На завершення засідання судді узгодили  остаточну структуру курсів програми спеціальної підготовки із кримінального судочинства, визначили інтерактивні методи, які в майбутньому будуть застосовані у процесі проведення занять із кандидатами на посаду судді.