Національна школа суддів України

Нарощуємо інструментальну готовність до спеціальної підготовки майбутніх суддів

4 липня 2017 року в Національній школі суддів України проведена розширена нарада з актуальних питань готовності установи до проведення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

У нараді, яку проводив ректор Микола Оніщук, взяли участь начальники відділів, координатори блоків програми спецпідготовки, працівники відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, а також у режимі он-лайн директори Львівського, Одеського та Харківського регіональних відділень Національної школи суддів,

Микола Оніщук проінформував про орієнтовний графік ВККСУ щодо добору кандидатів на посаду судді.

Начальник відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Олександр Гашицький доповів про результати попередніх розширених нарад з актуальних питань спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді з числа помічників суддів, підкресливши їх значимість для активізації та результативності підготовки до навчання кандидатів на посаду судді, координацію дій різних відділів НШСУ.

Координатори блоків спеціальної підготовки Василь Андрійцьо, Галина Юровська, Катерина Леонтович та Олександр Коротких надали інформацію щодо стану готовності навчально-методичних матеріалів для проведення тренінгів/практичних занять з кожної теми відповідного блоку програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді. Ректор доручив підготувати до 20 липня розгорнутий звіт про стан розробки та готовності по кожній темі, модулю, план щодо завершення розробки вказаних матеріалів.

Начальник відділу підготовки викладачів(тренерів), радник ректора Ольга Шаповалова доповіла про підготовку на методологічних семінарах викладачів (тренерів) для проведення спеціальної підготовки майбутніх суддів по різних регіонах. Підготовлена узагальнена інформація про викладачів (тренерів) для проведення занять з кожного модуля (теми) спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді. Ректор дав доручення проаналізувати достатність викладачів з кожної тематики та надати пропозиції щодо подолання викладацького “дефіциту”, якщо він буде.

Детально обговорювалась запропонована відділом спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді концепція оцінювання результатів спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді. Ректором доручено учасникам наради підготувати пропозиції та зауваження щодо проекту концепції.

За підсумками обговорення констатовано, що підготовка до проведення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді відбувається у визначеному керівництвом Школи режимі.

Наступне обговорення та вирішення актуальних питань спеціальної підготовки в Національній школі суддів України має відбутися 27 липня 2017  року.