Національна школа суддів України

Навчаємо передачі знань з максимальною ефективністю

26-27 жовтня 2017 року в місті Ірпінь розробники навчального курсу для кандидатів на посаду судді з особливостей розгляду деяких категорій справ  в цивільному судочинстві під керівництвом заступника начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Галини Юровської продовжують роботу з підготовки тренерів.

На порядку денному – дослідження питань, що стосуються кредитних спорів. Тема надзвичайно актуальна, адже навіть у досвідчених суддів виникають питання при розгляді справ даної категорії з огляду на постійні зміни у законодавсті і відповідно – у судовій практиці. А зважаючи на те, що цільовою аудиторією тренінгу “Деякі питання, що виникають при розгляді справ із кредитних правовідносин” будуть майбутні судді без професійного досвіду, відповідальний за підготовку цієї теми суддя Оболонського районного суду міста Києва, кандидат юридичних наук Тарас Андрейчук звернув увагу учасників на методологічні аспекти викладання з використанням інтерактивних методів навчання.

Розробники тренінгу, які були викладачами та фасилітаторами, на особистому прикладі показали як донести за допомогою використання презентацій, навчальних відеороликів, експрес-опитування за допомогою клікерів, практичних завдань та рольових ігор нові знання з максимальною ефективністю. Дуже сподобалось викладання матеріалу методом “лектор-лектор” (Галина Юровська та Тарас Андрейчук), коли один  тренер починає, а інший продовжує та розвиває тему.