Національна школа суддів України

Обговорюємо реалії проведення добору кандидатів на посаду судді

29 червня 2017 року України відбулася робоча нарада керівництва Національної школи суддів України та Вищої кваліфікаційній комісії суддів комісії України.

 Національна школа суддів України була представлена ректором Миколою Оніщуком, проректором Наталією Шукліною, директором тестологічного центру Валентиною Ємельяновою і начальником відділу науково-методичного забезпечення діяльності ВККС України та ВРП Олександром Іщенком. Учасниками наради від ВККСУ були Голова Комісії Сергій Козьяков, секретар кваліфікаційної палати Станіслав Щотка, керівник секретаріату Комісії Олена Пономаренко та директор департаменту суддівської кар'єри Тарас Нешик.

Голова Комісії Сергій Козьяков повідомив учасникам наради про поточний стан справ з проведенням добору кандидатів на посаду судді і конкурсу до Верховного Суду,  а також про виклики, які постають перед Комісією.

Серед основних питань, які обговорювалися на заході, були організація та проведення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, проведення відбіркового іспиту кандидатів на посаду судді, забезпечення Комісії методичними матеріалами для проведення кваліфікаційних оцінювань суддів, перспективи удосконалення законодавства про проведення добору кандидатів у судді.

Учасники наради обмінялися думками щодо обговорюваних питань та погодили напрямки тісної співпраці Національної школи суддів України  та ВККСУ на найближчий період.