Національна школа суддів України

Основи комунікативної діяльності правосуддя

24 січня 2018 року розпочалося засідання робочої групи з розробки навчальних курсів для кандидатів на посаду судді “Основи комунікативної діяльності судової влади” та для суддів “Комунікативна діяльність судів”. Робота над матеріалами курсів проводиться у співпраці з українсько-канадським проектом “Підтримка судової реформи в Україні”.

Розробниками навчальних курсів є судді, представники Ради суддів України, які мають значний досвід із питань судової комунікації.

Метою засідання робочої групи є доопрацювання матеріалів та підготовка до апробації навчальних курсів, яка відбудеться 25 січня 2018 року. Розробники запланували обговорити теоретичні блоки навчального матеріалу, які супроводжуватимуться презентаціями PowerPoint, практичні завдання, під час яких слухачі отримають можливість застосувати отримані знання на практиці (обговорення відео, робота в малих групах над вирішенням ситуативних завдань, проведення клікерних опитувань тощо), а також проведення підсумкового персоналізованого клікерного опитування для контролю успішності засвоєння слухачами знань.