Національна школа суддів України

Підготовка до вишколу майбутніх суддів на контролі

11 квітня 2017 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук провів чергову нараду з питань підготовки установи до проведення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

Після попередньої наради з цього приводу було проведено моніторинг розробки тренінгів, стану і перспектив розробки та адаптації курсів (модулів), співпраці з міжнародними організаціями щодо забезпечення розробки та проведення тренінгів для спецпідготовки.

На сьогодні для проведення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді готові до впровадження два тренінги, дев’ять тренінгів – на завершальному етапі розробки, а ще декілька буде апробовано до початку підготовки кандидатів на посаду судді.

Більше п’яти сотень викладачів, з яких 94 відсотки є суддями, мають підвищену готовність до початку проведення практичних занять із майбутніми суддями. Значна частина цих викладачів має досвід підготовки кандидатів на посаду судді та суддів. Починаючи з 2015 року, багато із цих суддів пройшли підготовку на тренінгах для тренерів, які Національна школа суддів України  проводила за фінансової та методичної допомоги міжнародних проектів. На черзі заплановано проведення у квітні – червні цього року серії тренінгів для тих суддів, які потребують тренерських навичок для проведення інтерактивних занять.

У містах Дніпрі та Чернівцях місцеві регіональні відділення сформували резерв викладачів (тренерів), які зможуть на високому професійному рівні проводити спеціальну підготовку майбутніх служителів Феміди в Києві, Львові, Одесі та Харкові.

Значну увагу на нараді було звернуто на необхідність відрядження суддів до Національної школи суддів України для розробки матеріалів та залучення до проведення спецпідготовки майбутніх законників і визначення єдиних підходів до процесу проведення занять.

На офіційному веб–сайті Національної школи суддів України створено розділ На допомогу викладачу (тренеру), в якому містяться методичні матеріали. 

За підсумками проведення наради ректор Микола Оніщук поставив завдання на продовження роботи з узгодження із суддями можливості їх залучення до проведення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді в певний період.

Наступну нараду з питань підготовки до проведення спеціальної підготовки заплановано на 23 травня 2017 року.