Національна школа суддів України

Підготовка тренерів для курсу з особливостей розгляду спадкових спорів

5 вересня 2017 року в місті Одесі Національна школа суддів України розпочала курс тренінгів для тренерів зі спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

Вітальними словами перший тренінг розпочали директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець, заступник начальника відділу підготовки викладачів Галина Юровська та менеджер проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку” Ігор Осика.

Тренінг “Особливості розгляду справ щодо спадкування” презентували його розробники – судді Олександр Терлецький, Галина  Юровська, Оксана Коваль, Стелла Цибізова та Олександр Кухарєв, доцент кафедри цивільного права та процесу Харківського університету внутрішніх справ, кандидат юридичних наук.

У ході тренінгу майбутні тренери розглянули загальні питання спадкування, обговорили проблемні питання доказів і доказування у справах щодо спадкування та здійснення права на спадкування.

Окрім того, значна увага була звернута на особливості  розгляду окремих категорій спадкових справ. На тренінгу активно використовувались інтерактивні методи навчання – робота з клікерами, демонстрація відео роликів, “мозковий штурм”, модерована дискусія, виконання практичних завдань у малих групах.

Певне пожвавлення та захоплення учасників викликала пропозиція застосування такої інтерактивної форми навчання, як рольова гра, в ході якої самі тренери проявили свої акторські здібності, що полегшило опрацювання складного матеріалу.