Національна школа суддів України

Пошуки квінтесенції доказування в цивільному процесі

16 травня 2017 року в Національній школі суддів України проведено засідання колективу розробників тренінгу для кандидатів на посаду судді “Докази та доказування в цивільному судочинстві”.

Відкриваючи засідання, проректор Володимир Мазурок особливо наголосив на ролі розробників курсів у підготовці кваліфікованих кадрів для системи правосуддя, зокрема кандидатів на посаду судді та подальшому вдосконаленні програм для зазначеної категорії слухачів.

Заступник начальника відділу підготовки викладачів  (тренерів), директор курсу Галина Юровська звернула увагу  учасників засідання на те, що  в роботі над тренінгом на завершальній  стадії слід сконцентруватися на детальній перевірці та узгодженості всього напрацьованого матеріалу та найшвидшої його підготовки до проведення тренінгу для тренерів, які будуть навчати  майбутніх суддів цивільної юрисдикції.

Над підготовкою курсу “Докази та доказування в цивільному судочинстві” працює команда, до якої включені досвідчені судді Валерія Бабко, Олександр Таварткіладзе, Ігор Лисак, Дмитро Константинов.

З метою удосконалення навичок розробки тренінгів до роботи групи розробників курсу долучились також судді Андрій Потапенко, Ірина Петріщева, Марина Шаховніна, Тарас Андрейчук, Оксана Коваль, Олександр Тиханський, Станіслав Чирка.

На засіданні особливу увагу було звернуто на необхідність використання в ході спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді  інтерактивних форм навчання. Саме практичні завдання на заняттях зможуть допомогти майбутнім суддям визначити найсуттєвіше та найголовніше в питаннях доказування в цивільному судочинстві.

У підсумку учасники засідання погодили, що всі матеріали курсу мають бути підготовлені до 23 травня 2017 року.