Національна школа суддів України

Розробники працюють над матеріалами методологічного тренінгу для викладачів

3 лютого 2017 року у  Національній школі суддів України за пiдтримки українсько - канадського проекту "Освіта суддів – для економічного розвитку" проведено перше засідання робочої групи з розробки тренінгу для викладачів (тренерів) "Методика підготовки та викладання тренінгів у НШСУ”.

 На засіданні робочої групи було обговорено мету, завдання та навчальні цілі майбутнього тренінгу, з урахуванням попереднього досвіду методологічних семінарів, які проводились в НШСУ за підтримки українсько-канадського проекту. Розроблено власний проект програми, визначено змістовні блоки цієї програми, розподілено часові рамки,  окреслено  обсяг матеріалів, на яких необхідно зосередити увагу, визначено аудиторію, на яку розрахований тренінг та осіб, відповідальних за окремі ділянки роботи.

  У засіданні взяли участь працівники Національної школи суддів України: Ольга Шаповалова, Тетяна Фулей, Галина Юровська,  Василь Андрійцьо, Ганна Савченко, Тамара Закревська, Олександр Здебський, Юлія Герус.

 До колективу розробників  приєдналися досвідчені судді-викладачі НШСУ : Ганна Фазикош – суддя Апеляційного суду Закарпатської області, Лариса Трофімова – суддя Черкаського окружного адміністративного суду.

  Належна професійна підготовка суддів є неодмінною умовою якісного кадрового забезпечення суддівського корпусу, поваги суспільства та збільшенню довіри до судової системи. Тому, Національна школа суддів України розуміючи, яку важливу роль у процесі навчання відіграє викладач (тренер), створює тренінг, який сприятиме єдиному підходу та викладанню для суддів на найвищому рівні.